Video on demand-services (VOD) begrijpen

Video on Demand (VOD) -diensten worden steeds populairder als manier om films en tv-programma's te bekijken. Met VOD-services kunnen gebruikers inhoud bekijken wanneer ze maar willen, zonder te hoeven wachten op een specifieke tijd of dag. Er zijn verschillende soorten VOD-diensten beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen.

Subscription Video on Demand (SVOD)

Subscription Video on Demand (SVOD) -services zijn de meest populaire vorm van VOD-service.

Voor deze diensten moeten gebruikers een maandelijks abonnement betalen om toegang te krijgen tot de inhoud. Populaire SVOD-services zijn onder meer Netflix, Hulu en Amazon Prime Video. Deze services bieden een breed scala aan films en tv-programma's, evenals originele inhoud.

Ad-Supported Video on Demand (AVOD)

Ad-Supported Video on Demand (AVOD) -services zijn vergelijkbaar met SVOD-services, maar ze zijn gratis te gebruiken.

Deze diensten verdienen geld door advertenties te tonen tijdens de inhoud. Populaire AVOD-services zijn onder meer YouTube, Pluto TV en Tubi. Deze services bieden een grote verscheidenheid aan films en tv-programma's, maar ze hebben mogelijk niet de nieuwste releases of dezelfde selectie als SVOD-services.

Transactionele Video on Demand (TVOD)

Transactionele Video on Demand-diensten (TVOD) stellen gebruikers in staat om individuele films of tv-programma's te huren of te kopen.

Deze diensten brengen meestal een vergoeding in rekening voor elke film of tv-show die wordt gehuurd of gekocht. Populaire TVOD-services zijn onder meer iTunes, Google Play Movies & TV en Vudu. Deze services bieden een grote verscheidenheid aan films en tv-programma's, maar ze hebben mogelijk niet dezelfde selectie als SVOD- of AVOD-services.

Live streaming Video on Demand (LVOD)

Met livestreaming Video on Demand (LVOD) -diensten kunnen gebruikers live-evenementen zoals sportwedstrijden of concerten bekijken.

Voor deze diensten moeten gebruikers meestal een vergoeding betalen om toegang te krijgen tot de inhoud. Populaire LVOD-services zijn onder meer ESPN+, DAZN en fuboTV. Deze services bieden een breed scala aan live-evenementen, maar ze hebben mogelijk niet dezelfde selectie als SVOD-, AVOD- of TVOD-services.

Conclusie

Video on Demand (VOD) -diensten worden steeds populairder als een manier om films en tv-programma's te bekijken.

Subscription Video on Demand (SVOD) -diensten vereisen dat gebruikers een maandelijks abonnement betalen om toegang te krijgen tot de inhoud. Ad-Supported Video on Demand (AVOD) -services zijn gratis te gebruiken, maar tonen advertenties tijdens de inhoud. Met Transactionele Video on Demand-services (TVOD) kunnen gebruikers individuele films of tv-programma's huren of kopen. Met de diensten van Live Streaming Video on Demand (LVOD) kunnen gebruikers live-evenementen zoals sportwedstrijden of concerten bekijken.