Het verschil tussen op abonnementen gebaseerde en Pay-Per-View-VOD-services

Video on Demand (VOD) -diensten zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en bieden kijkers de mogelijkheid om films en tv-programma's te bekijken wanneer ze maar willen. Er zijn twee hoofdtypen VOD-diensten: op abonnementen gebaseerd en pay-per-view. Beide bieden kijkers het gemak om hun favoriete inhoud volgens hun eigen schema te bekijken, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Op abonnementen gebaseerde VOD-services Op abonnementen gebaseerde VOD-services

zijn diensten waarvoor een maandelijkse of jaarlijkse vergoeding vereist is om toegang te krijgen tot de inhoud.

Deze services bieden doorgaans een brede selectie aan films en tv-programma's, evenals originele inhoud die exclusief voor de service is bedoeld. Voorbeelden van op abonnementen gebaseerde VOD-services zijn Netflix, Hulu en Amazon Prime Video. Het belangrijkste voordeel van op abonnementen gebaseerde VOD-diensten is dat ze een grote selectie aan inhoud bieden tegen relatief lage kosten. De meeste services bieden een gratis proefperiode, zodat kijkers de service kunnen uitproberen voordat ze een langdurig abonnement afsluiten.

Daarnaast bieden veel diensten kortingen voor studenten of gezinnen.

Pay-Per-View VOD-services

Pay-per-view VOD-services zijn diensten waarbij kijkers moeten betalen voor elke film of tv-show die ze bekijken. Deze services bieden doorgaans een kleinere selectie aan inhoud dan op abonnementen gebaseerde services, maar ze hebben vaak nieuwere versies die niet beschikbaar zijn op abonnementsdiensten. Voorbeelden van pay-per-view-VOD-services zijn iTunes, Google Play Movies & TV en FandangoNow.

Het belangrijkste voordeel van pay-per-view-VOD-diensten is dat kijkers alleen hoeven te betalen voor de inhoud die ze bekijken. Dit kan kosteneffectiever zijn dan een abonnementsdienst als kijkers slechts een paar films of tv-programma's per maand bekijken. Daarnaast bieden veel pay-per-view-diensten kortingen of promoties voor bepaalde titels.

Welke is geschikt voor jou?

Welk type VOD-service voor u geschikt is, hangt af van uw kijkgedrag en budget.

Als je elke maand veel films en tv-programma's kijkt, dan is een abonnementsservice misschien de beste optie. Als u echter maar een paar films of tv-programma's per maand bekijkt, kan een pay-per-view-service kosteneffectiever zijn. Welk type VOD-service u ook kiest, u kunt genieten van het gemak van het bekijken van uw favoriete films en tv-programma's wanneer u maar wilt.